2015-02-02

Hol a te kincsed?


Tekintsetek az égi madarakra: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e sokkal különbek náluk?

Kicsoda pedig az közületek, aki aggodalmaskodásával meghosszabbíthatja életét egy arasszal?

És miért aggodalmaskodtok az öltözet miatt? Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem munkálkodnak és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon dicsősége teljében sem öltözködött úgy, mint ezek közül egy. Máté 6:26-29


Salamon király, a királyok között a legbölcsebb ember volt, miért? Mert jól kért! Nem gazdagságot, nem hosszú életet. Hanem Istentől való bölcsességet kért, amiben a Seregek Ura kedvét lelte. És a bónusz az, hogy a leggazdagabb király volt a földön. De mégis a virágok gazdagabbak Salamonnál?
Igen! Miért?
Mert teljesen az Istenre támaszkodnak, nem aggódnak semmi felöl, mert tudják, hogy Isten gondot visel róluk.
Ha mi is ennyire az Úrra tudjuk, bízni a dolgainkat, akkor megtaláljuk az igazi kincset, ami sokkal több Salamon király minden gazdagságánál. (Pedig nagyon gazdag volt.)

Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a rozsda és a moly megemészti, a tolvajok kiássák és ellopják,
hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el.
Mert ahol a te kincsed van, ott van a szíved is. Máté 6:19-21



Kérjünk mi is olyan bölcsességet Az úrtól, hogy tudjuk cselekedni az Ő akaratát. És kincsünk lesz a mennyben.

Mert az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és a ti útjaitok nem az én útjaim, így szól az ÚR! Ézs 55:8

Ha pedig valakinek közületek nincsen bölcsessége, kérje Istentől, aki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül adja, és megkapja. Jakab 1:5.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése